Layla ~ 24 ~ Wanhoop

Het was niet handig, maar ze weet niet wanneer ze hem weer gaat zien. Layla rolt haar koffer richting haar hotel in Parijs. Daar ontmoet ze haar nieuwe opdrachtgever. Het doet haar zeer Frank te missen. Ze heeft het alleen maar moeilijker gemaakt voor zichzelf. Dat is de straf voor haar belachelijk daad. Misschien dat ze naast haar schoenen begint te lopen. Het zit haar mee de laatste tijd. Haar modellenopdrachten. Haar studie is goed gegaan. Haar afstudeerscriptie is gisteren ingeleverd. Nu wordt ze weer een weekend in Parijs verwacht en kan ze daar met haar nieuwe opdrachtgever de gang van zaken verder bespreken.

            Eenmaal in haar kamer gaat ze meteen naar haar balkon. Misschien begrijpt ze de Vlorensteijns nu meer. Succes doet rare dingen met je. Dat voelt zij al. Laat staan als letterlijk de hele wereld aan je voeten ligt. Hordes families en organisaties die met je in zee willen. Je doet er alles aan dat vast te houden. Alleen is dat niet wat zij deed. Met haar daad kan ze juist de belangrijkste familie in haar leven verliezen. Ze kan haar eigen positie verliezen.

            Toch weet ze dat ze Frank kan vertrouwen. Ook hij wilt geen gezichtsverlies. Hij zou het niet doen, als hij zeker was van zijn zaak. Zeker. Met een zucht ploft Layla op het bed. Dat hoopt ze niet. Ze is geen geschikte echtgenote voor Frank Vlorensteijn. Of toch wel? Nu niet in ieder geval. Eerst nog jong zijn. Zoals Frank het noemt. Jong zijn. Ze moet nog ontdekken hoe dat moet. Wel heeft ze het kunnen afkijken van Fleur en haar vriendinnen.

            Ineens wordt ze opgeschrikt door geklop op de deur. Afwachtend loopt Layla naar de deur. Tot haar verbazing ziet ze Beth voor haar kamer staan.

            ‘Wat doe jij hier? Hoe?’ Layla kijkt in de gang, maar ze ziet niemand. Beth pakt meteen de kans binnen te lopen. ‘Waarom ben je hier?’

            ‘Ga niet weg’.

            ‘Sorry?’ 

            ‘Blijf niet te lang weg, Layla. Alsjeblieft’.

            ‘Beth. Ik kom terug, maar het is de opdracht. Die kan ik niet laten schieten. Nu zeker niet’.

            ‘Het is de opdracht?’ Vraagt Beth, haar stem klinkt bezorgd.

            ‘Ja. Ik kan niet op en neer reizen naar…’ Bijna verklapte ze de bestemming.

            ‘Daar kunnen we je bij helpen. Je krijgt een chauffeur van Vlorensteijn’.

            Layla knippert met haar ogen. ‘Waarom vraag je dit van me?’

            ‘We kunnen niet zonder je. Fleur niet. Frank niet. Ik doe alles verkeerd, Layla. Met die twee. Ik moet naar yoga, naar Toscane en Frank…hij heeft je nodig. Ik heb je nodig. Ik smeek het je. We geven je een chauffeur naar…waar je heen moet en…je hoeft nergens aan te denken’.

            ‘Fleur redt zich wel. Die heeft Maurits’.

            ‘Frank niet!’

            ‘Dat is niet mijn schuld!’ Schreeuwt Layla uit, maar ze kalmeert weer snel. ‘Weet hij dat je hier bent?’

            Beth schudt haar hoofd. ‘Ik ben zo weer thuis. Hij denkt dat ik voor De La Reve in Frankrijk ben. Layla luister alsjeblieft naar me’.

            Layla luistert, terwijl Beth haar verhaal doet. Ze vertelt niets nieuws. ‘Hij is altijd welkom, Beth’, zegt Layla als Beth klaar is. ‘Maar ik kan niet blijven, dat is gevaarlijk nu’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s