Layla ~ 19 ~ Mooie dromen

‘Je wilt dat we haar familie worden?’ Vraagt Victoria. 

            ‘Ja. Ze zal het jullie niet makkelijk…’

            ‘Geen probleem’. Victoria onderbreekt Frank meteen die haar verbaasd aankijkt. ‘Jeetje, gaat het jullie daarom? Hebben jullie soms Maurits hier toe gezet?’

            ‘Zeg dimmen jij!’ Schreeuwt Beth ineens. ‘Wat denk je wel niet? Dat ik iemand vraag mijn dochter te belazeren? Nu moet jij heel goed oppassen!’

            Cynthia gebaart naar Victoria te stoppen. Niemand wilt Beth Vlorensteijn tegen zich hebben. Hoewel ze beiden een goed huwelijk hebben, kunnen zelfs Florian en Anton bezwijken voor de rare streken van Beth. Cynthia weet ook dat Victoria maar al te bang is daarvoor. Maar Victoria kan soms haar grenzen kwijt raken, net als Annabel.

            ‘Is alles goed hier?’ Layla staat in de lobby.

            ‘Ja uitstekend’, zegt Cynthia snel en ze loopt op Layla af. ‘Waar was je?’

            ‘Achter de schermen, Fleur helpen. Wisten jullie van dat idiote idee?’, vraagt Layla aan nu aan Frank en Beth. ‘Dat klinkt toch niet, de Layla Marquez prijzen. Nu moet ik ieder jaar opdraven bij dit gekke feest’.

            Er valt een stilte in de lobby, totdat Victoria in de lach schiet. ‘Alsof ik Ella hoor’, ze buigt voorover en blijft lachen.

            ‘Het is toch zo?’ Lacht Layla. ‘De Layla Marquez – prijzen. Ik word misselijk. Beth, bedenk snel een andere naam alsjeblieft’.

            ‘Hoe moeten we ze dan noemen? De Ella’s?’

            ‘Nee!’

            Nu klinkt er gelach door de gehele lobby, het ijs is enigszins gebroken. Net voordat Fleur binnenkomt, met Maurits en Annabel. ‘Lay, wat ben je nou weer aan het doen?’ Fleur heeft haar arm om Maurits heen. Naast haar loopt Annabel, maar die glipt snel weg en komt naast Layla staan.

            ‘Een andere naam verzinnen voor die gekke prijzen van je’.

            ‘Lay!’

            ‘Het zijn toch mooie prijzen, Layla?’ Het is Annabel. 

            ‘Mooie prijzen, ja. Mooie naam, bleeeeh’.

            Fleur proest het uit. ‘Daarom houd ik het bij die naam’, giert Fleur.

            Layla rolt haar ogen. ‘Ik moet het er maar mee doen’, maar ze geeft een knipoog. ‘Het is inderdaad een mooie beurs, Fleur. Dat heb je goed gedaan’.

            ‘Wij samen. Zonder jou was ik er nooit opgekomen’.

            ‘Dat is waar’, grijnst Layla. 

            Er komt een serveerster binnen met champagne. Allemaal pakken ze een glas. ‘Op Fleur’, zegt Layla. ‘En deze gek…mooie prijzen. Dat je maar veel dromen waar gaat maken’.

            ‘Dank je, Lay’.

            Ze proosten met elkaar en Frank ziet Fleur en Maurits een kus uitwisselen. De liefde is niet over, wel is het getekend met verdriet. Iets waar hij helaas zijn dochter niet voor kon behoeden. Met de toetreding van Layla, heeft hij dit wel enigszins kunnen verzachten. Een goede stap om zijn fouten uit het verleden recht te zetten, maar hij is ervan bewust dat dit niet alles goed maakt. De Layla Marquez – prijzen zijn het begin van een toekomst van Vlorensteijn en Layla Marquez.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s