Layla ~ 18 ~ Confrontatie

De families voelen zich niet op hun gemak. Ten Cate en Haghenaer. Beiden hebben meegekregen wat Fleurs voorwaarden waren, om weer terug te keren naar de vereniging en haar familie. Hoewel ze met haar voorwaarden, haar eigen toekomst behoorlijk veranderd, is dit toch een manier om deze toekomst zelf in de hand te hebben. Alleen is dat wel veroorzaakt na het incident met Maurits en Annabel. Daar zijn beide families zich van bewust.

            Fleur heeft er ook voor gezorgd dat dit deze avond duidelijk is gemaakt. De avond was gevuld met muziek en dans. Zelf danste ze ook mee op indrukwekkende nummers, waarmee ze zichzelf bijzonder neerzette. Met name een dans met Layla op een mix van nummers van Beyonce maakte ze indruk op het publiek, vooral de families Ten Cate en Haghenaer.

            Als Frank en Beth met ze in de lobby staan, is de spanning om te snijden. Annabel en Maurits zijn beide opgeroepen door de vereniging, dus die zijn niet bij de ouders. Dat geeft Frank en Beth de mogelijkheid ze toe te spreken.

            Cynthia spreekt echter als eerste. Dat is Cynthia Haghenaer, een flapuit, maar altijd binnen de grenzen van wat de contacten aankunnen. ‘Het spijt me vreselijk’. Ze haalt haar hand door haar haren. ‘Ik weet niet wat ik moet zeggen. We hebben hem toegesproken en gezegd dat hij duidelijk moet zijn naar Fleur’.

            ‘Cynthia, hier moeten zij zelf uitkomen’. Franks stem klinkt donker. ‘Fleur heeft ons dat gevraagd. Haar ruimte te geven. Dat neemt niet weg dat wij ook gevoelens hebben bij deze kwestie’.

            ‘Dat begrijp ik’. Cynthia kijkt nu naar Victoria en Anton. ‘Moeten jullie niet iets zeggen?’

            Maar op Victoria’s gezicht is niets meer dan wanhoop te lezen. ‘Ik had dit niet verwacht. Fleur is haar beste vriendin op het moment. Ik vertrouwde Annabel hierin. Ik weet werkelijk waar niet meer wat ik met die meid aan moet. Als dit een grotere degradatie betekent voor Van Melligen, dan begrijp ik dat’.

            ‘Van Melligen? Annabel is een Ten Cate’, zegt Beth niet begrijpend.

            ‘Dit is een actie van Van Melligen, geloof mij. Ik wil niet dat Ten Cate hierin getroffen wordt. Doe wat jullie willen, ik zal niet protesteren en de schuld dragen’.

            ‘Victoria, dat is niet nodig’, klinkt Frank kalm. 

            ‘Niet?’

            ‘Nee, maar wel op een aantal voorwaarden. Voor zowel Haghenaer als Ten Cate’. Frank houdt zijn rug recht. Hij ziet Beths afwachtende blik. ‘Jullie staan, samen met Vlorensteijn, voor de bescherming van Layla Marquez. Jullie zorgen voor haar goede positie als vriendin van Fleur zodat we haar, wanneer de tijd rijp is, kunnen laten toe treden tot Vlorensteijn’.

            ‘Wat? Ze heeft geen familie’, flapt Victoria eruit, maar ze krijgt een ellenboog van Cynthia.

            ‘Klopt, maar met jullie wel. Het is nog niet voldoende, voor de volledige toetreding, maar met Haghenaer en Van Melligen is het een goed begin’.

            ‘Van Melligen?’ Vraagt Anton. ‘Niet Ten Cate?’

            ‘Zoals Victoria zei’, begint Frank. ‘Dit is Van Melligen. Dat herken ik als geen ander’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s