Liefde als een onzichtbaar wapen

Zaterdag 19 mei 2018 stond helemaal in het teken van het huwelijk in Engeland, prins Harry en Meghan Markle. Inmiddels is er veel over gezegd en geschreven, maar niemand kon meer om de liefde heen. Niet alleen de liefde van het echtpaar of de speech van de Amerikaanse bisschop. De liefde die mij is blijven hangen is die van haar moeder Doria Ragland. Haar liefde ging verder dan die van de liefde voor haar dochter, of als moeder. Zij heeft bewezen dat je met liefde veel kan bereiken. Liefde en kracht weliswaar, want er is veel kracht voor nodig geweest om vast te houden aan liefde als je veel negativiteit beleefd en ervaart.

 

Harry & Meghan

Dat ga je namelijk tegenkomen en een echtpaar als Harry en Meghan zeker. Die staan zo blootgesteld aan de wereldwijde aandacht. Geheid dat er veel negatieve meningen van zich laten horen. Natuurlijk bestaat er iets als vrijheid van meningsuiting. Door de sociale media is dit echter nog harder en kwetsender. Niet alleen de woorden van de media worden bekend, maar ook van de minder bekende mensen. Ook die woorden krijgen een geluid van de media. Hier zijn ze zeker al tegenaan gelopen en dat zal alleen maar meer worden. Er is veel liefde nodig om daarin sterk te staan. Als individu en als echtpaar.

De vraag is hoe je daarmee omgaat. Natuurlijk kan liefde een grote kracht zijn, om je ertegen te weren. Wanneer je dit gebruikt als manier om je sterk te maken, dan wordt dit niet altijd gezien. Het is een onzichtbaar wapen, waarvan het effect vaak op lange termijn zijn vruchten gaat afwerpen. Daar komen we weer terug bij Doria Ragland. Vernedering en racisme zijn veel voorgekomen in haar leven. In de media zijn hier enkele voorbeelden van gegeven, maar dat zijn er maar een paar uit het hele leven van Doria Ragland. Uiteindelijk heeft de vrouw zich ontwikkeld als sociaal werkster en yogalerares. Ze komt over als een kalme vrouw, die trouw is aan zichzelf. In uiterlijk en innerlijk.

Kiezen voor de vredige weg is moeilijk, het vraagt ontzettend veel. Het is niet voor iedereen weggelegd om deze weg te kiezen en ook niet om deze weg vol te houden. Voor sommige mensen kost het de gezondheid als zij de negativiteit niet besluiten te verweren met negativiteit. Iedereen kiest de weg die bij hem past, maar de wereld zal beter een mooier zijn als meer toegeven aan de kracht van liefde met daarbij de liefde voor onszelf. Geen vernedering, geen haat, geen geweld. Gewoon liefde. We zijn ermee geboren. Zo moeilijk moet het dan toch niet zijn?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s